Takaisin

Strategiantekijä osaa kysyä

Strategiantekijä osaa kysyä

18.11.2011 TSR-video

Perinteisiä strategiakäsityksiä tuulettava professori Saku Mantere sanoo, että työpaikan ihmiset saa varmimmin mukaan strategiatyöhön, kun he voivat käsitellä kysymyksiä valmiiden vastausten sijaan. Strategia ei ole hetken leiskahdus, vaan pitkäjänteistä vuoropuhelua. Ja vain aito dialogi pitää strategian hengissä myös työpaikan arjessa.
 

Joukko suomalaisia nuoren polven liikkeenjohdon asiantuntijoita, strategiatutkijoita ja -ajattelijoita on kokoontunut yhteen pohtimaan strategiaa työpaikkojen arjen näkökulmasta. He ilmoittautuvat toisinajattelijoiksi, mutta eivät kuitenkaan halua syyllistää tai jakaa neuvoja, uskaltavat jopa hymyillä, myös itselleen. He tarjoavat perinteisen hierarkkisen strategiatyön vaihtoehdoksi dialogista toimintatapaa. Vuoropuhelun ja keskustelun merkityksen korostaminen perustuu siihen, että organisaatiossa on aina useita käsityksiä strategiasta ja että kaikilla on oikeus osallistua strategiatyöhön.

TSR-kanavan multimediaohjelmassa Strategiantekijä osaa kysyä Ruotsalaisen kauppakorkeakoulun professori Saku Mantere haastaa strategiseen toisinajatteluun, jonka peruskysymys voisi kuulua: onko meidän strategiastamme jollekin ihan oikeasti hyötyä? Hän esittelee ja avaa toisinajattelun kolme perusteesiä: strategiaa viestitään kysymys, ei vastaus, edellä, strategiaa eivät ole tavoitteet vaan keinot, strategia on maraton, ei sprintti. Ja vaikka Mantere ja hänen työtoverinsa välttävät opettamasta, tarkkakorvainen kuuntelija voi hyvinkin oppia ja aktivoitua älyllisesti. Strategiatyön punaisia lankoja kun saattaa löytää vaikkapa Dostojevskia lukemalla tai Miles Davisia kuuntelemalla.

Saku Mantereen haastattelu on myös kuunneltavana versiona, radio-ohjelmana, otsikolla Kuin avoin kirja. Molempien ohjelmien toimittaja on Kari Peippo.

Multimedia-ohjelma
Kuuntele-linkki käynnistää multimediaohjelman Strategiantekijä osaa kysyä.
Kesto: 13.00.
 

Radio-ohjelma 
Kuuntele-linkki käynnistää radio-ohjelman Kuin avoin kirja.
Kesto: 16.15.

Hanketiedote (17.11.2011)
Hyvä strategia elää arjessa ja kuuluu kaikille

Lisätietoja
Saku Mantere, saku.mantere@hanken.fi , 050 381 9782

Tutkimus tutuksi -tapaaminen 18.11.2011
Tutkimus tutuksi -tapaaminen 18.11.2011: Saku Mantereen, Eero Vaaran ja Kimmo Suomisen esityksen kalvot.pdf (543.9 kt )

Kirja
Saku Mantere - Kimmo Suominen - Eero Vaara (toim.)
Toisinajattelua strategisesta johtamisesta
WSOYpro Oy, Helsinki 2011
ISBN 978-951-0-37817-5
www.wsoypro.fi

Tutkimus
Aalto-yliopiston teknillinen korkeakoulu, työpsykologia ja johtaminen: Strategia dialogina. Osallistavien viestintäkäytäntöjen kehittäminen strategiatyössä.
Työsuojelurahaston tutkimus- ja kehityshanke 107083.