Takaisin

Strateginen siirto

Strateginen siirto

15.12.2006 TSR-video

Lähes jokaisella organisaatiolla on ajan hengen mukaan visio, missio ja strategia.Konsultit ja alan kirjallisuus tarjoavat monenlaisia malleja, joiden avulla yhteisölle voidaan määritellä strategia jos toinenkin. Paljon vähemmän tiedetään siitä, minkälaista on strategian kanssa eläminen organisaation arjessa, kaikilla tasoilla johdosta henkilöstöön. Monessa organisaatiossa strategian ja käytännön työn väliin aukeaakin kuilu. Strategian toteuttaminen
kun on kovaa työtä, jossa erityisesti viestintä-, suunnittelu- ja yhteistyötaidot joutuvat koville.

Tässä multimediaohjelmassa puhutaan strategiasta ja sen viemisestä käytäntöön, jalkauttamisesta. Asiantuntijana on TkT, FM Saku Mantere, joka työskentelee professorina (mvs) Svenska handelshögskolanissa ja dosenttina Teknillisessä korkeakoulussa. Sitä ennen hän toimi strategioihin keskittyvän Strada-ohjelman johtavana tutkijana.

Saku Mantere puhuu yhteisöllisestä näkökulmasta strategiatyöhön. Hän muistuttaa, että strategian luomista ja käytännön toteutusta ei ole syytä pitää erillään toisistaan, myös käytäntö luo strategiaa. Strategiset siirrot sisältävät parhaimmillaan vuorovaikutusta ja kunnioitusta, ja ne koskettavat koko organisaatiota.

Kuuntele-linkki käynnistää multimediaohjelman Strateginen siirto
Kesto: 9.40

Multimediaohjelmaa syventää Saku Mantereen radiohaastattelu.

Vuorovaikutusta ja kunnioitusta.
Kesto: 18.40

Lisätietoja:
Prefessori Saku Mantere, saku.mantere@hanken.fi

Teknillinen korkeakoulu, työpsykologian ja johtamisen laboratorio: Strategia käytännössä. Strategiakäytännöt mielekkään työn ja strategian toteuttamisen mahdollistajina, www.sakumantere.fi, www.strada.tkk.fi, www.strategy-as-practice.org
Työsuojelurahaston tutkimus- ja kehityshanke 103363.


Tekniset ohjeet
Multimediaesityksen vastaanotto edellyttää äänikortilla ja kaiuttimilla tai kuulokkeilla varustetun tietokoneen. Mikäli esitys ei toimi, koneestasi saattaa puuttua Java-tekniikkaa tukeva ohjelma. Voit ladata maksuttoman ohjelman  tästä  (ikkunaan avautuvat myös suomenkieliset latausohjeet).