Takaisin

Suomalainen työmarkkinamalli

Suomalainen työmarkkinamalli

07.10.2005 TSR-video

Tapa, jolla suomalaiset palkansaajat, työnantajat ja valtiovalta tekevät yhteistyötä on herättänyt laajaa kansainvälistäkin kiinnostusta hyvien tulosten vuoksi. Tulopoliittisilla keskitetyillä ratkaisuilla on ollut keskeinen osa mm. suomalaista hyvinvointiyhteiskuntaa rakennettaessa. Suomi on myös osoittautunut erilaisissa vertailuissa milloin maailman kilpailukykyisimmäksi, milloin tasa-arvoisimmaksi maaksi.

Dosentti Timo Kauppinen puhuu Suomalainen malli -multimediaesityksessä suomalaisen työmarkkinamallin omintakeisuudesta, historiasta, muutoksista ja haasteista. Kauppinen työskentelee tällä hetkellä tutkimusjohtajana Euroopan elin- ja työolojen kehittämissäätiössä Dublinissa Irlannissa. Hän arvioi, että satavuotias työmarkkinamallimme kestää myös edessä olevat haasteet, kunhan tarvittavat muutokset hoidetaan mallikkaasti.
- Tällä tiellä ollaan jo, hallittu hajautus on suomalaisen järjestelmän tuleva suunta, Timo Kauppinen sanoo.

 Multimediaesitys
Kesto: 14.30

Timo Kauppisen laajemman haastattelun voi kuunnella Suomalainen malli -radio-ohjelmassa.
  
Kesto: 30.00

Lisätietoja:
Dosentti Timo Kauppinen ,European Foundation for Improvement of Living and Working Conditions, Dublin

Kirja:
Timo Kauppinen
Suomen työmarkkinamalli
Helsinki 2005, WSOY, 374 s.
ISBN 951-0-30092-6
Kirjan esite 

Tekniset ohjeet

Multimediaesityksen vastaanotto edellyttää äänikortilla ja kaiuttimilla tai kuulokkeilla varustetun tietokoneen. Mikäli esitys ei toimi, koneestasi saattaa
puuttua Java-tekniikkaa tukeva ohjelma. Voit ladata maksuttoman ohjelman  tästä (ikkunaan avautuvat myös suomenkieliset latausohjeet).