Takaisin

Tuottavuus kannattaa

Tuottavuus kannattaa

03.10.2008 TSR-video

Tuottavuus on jokaisen organisaation keskeisimpiä menestystekijöitä. Sekä yksityisen että julkisen sektorin organisaatioiden on jatkuvasti pystyttävä parantamaan tuottavuuttaan. Tuottavuuskehitys määrittää suurelta osin myös koko yhteiskunnan elintason ja hyvinvoinnin.

Työpaikoilla tuottavuutta voi edistää monin tavoin ja alan tutkimuskin tarjoaa tukea ja yhteistyömahdollisuuksia. Yhteiskunnan ja työelämän muutokset luovat jatkuvasti haasteita tuottavuuden kehittämiselle, mutta synnyttävät myös uusia tapoja kehittää tuottavuutta.

Oman haasteensa tuottavuustyölle antaa julkisen keskustelun miinusmerkkinen sävy. Sana tuottavuus liitetään usein työmarkkinoiden dramaattisiin ilmiöihin, kun tuotantolaitoksia suljetaan ja väkeä vähennetään. Petrattavaa olisi myös tuottavuustutkimuksen tulosten levittämisessä ja soveltamisessa työpaikkojen kehittämistyössä.

Tampereen teknillisen yliopiston Mittaritiimi-tutkimusryhmä, tutkimusryhmän vetäjä, TkT Antti Lönnqvistin johdolla, on selvittänyt Työsuojelurahaton aloitteesta tuottavuuden näkymiä Suomessa. Selvitys pyrkii tarjoamaan tilannekuvan suomalaisesta tuottavuustutkimuksesta sekä hahmottamaan tulevaisuuden tutkimustarpeita.

Multimedia- ja radio-ohjelmat:
TSR-kanavan www.tsr.fi/TSR-kanava multimediaohjelmassa Tuottavuus kannattaa tutkimusryhmän vetäjä, TkT Antti Lönnqvist pohtii tuottavuuden kehittämisen haasteita sekä tutkijoiden ja työpaikkojen yhteistyön vahvistamista. Mainettaan parempi -radio-ohjelmassa käsitellään samoja teemoja laajemmin ja kuullaan lisää tuottavuustutkimuksen näkymistä.

 Kuuntele-linkki käynnistää multimediaohjelman Tuottavuus kannattaa.
Kesto: 13.30.

 Kuuntele-linkki käynnistää radio-ohjelman Mainettaan parempi.
Kesto: 22.55.

Multimediaohjelman Tuottavuus kannattaa voi ladata myös omalle tietokoneelle, jolloin sitä voi käyttää ilman verkkoyhteyttä. Ladattava tiedosto löytyy  Sanomatalo Auringon Mediapalvelusta ja sen Noutoasema-alasivulta. Palvelu on maksuton, mutta edellyttää rekisteröitymistä.

Raportti:
Jonna Käpylä, Aki Jääskeläinen, Sanna Kaisa Seppänen, Maiju Vuolle, Antti Lönnqvist. Tuottavuuden kehittäminen Suomessa: haasteet ja tutkimustarpeet. Tampereen teknillinen yliopisto, tiedonhallinnan ja logistiikan laitos ja Työsuojelurahasto (2008). ISSN 1796-2102 (Painettu), ISSN 1796-2110 (Verkkojulkaisu), ISBN 952-9711-05-0 (Painettu), ISBN 952-9711-06-09 (Verkkojulkaisu)  www.tsr.fi/selvitys  ja lähemmin   Pdf-tiedostona.

Tutkimustiedote:
Työsuojelurahaston Tätä on tutkittu –tietokannassa  Tuottavuus on monipuolista Suomessa 

Lisätietoja:
Tampereen teknillinen yliopisto, tiedonhallinnan ja logistiikan laitos: tekniikan tohtori Antti Lönnqvist, , antti.lonnqvist@tut.fi, (03) 311 511, 040 544 6288.

Työsuojelurahasto: viestintäpäällikkö Marja-Leena Jylhä, Työsuojelurahasto, marja-leena.jylha@tsr.fi, (09) 6803 3314, 040 548 8852.