Takaisin

Tutkimus tutuksi -tapaamisen tallenne 13.12.2018: Maahanmuuttaja työkaverina

Tutkimus tutuksi -tapaamisen tallenne 13.12.2018: Maahanmuuttaja työkaverina

18.12.2018 TSR-video

Miten maahanmuuttajien osaamista hyödynnetään työpaikoilla ja miten heidät saadaan kiinnittymään osaksi työyhteisöä. Mitä maahanmuuttaja voi itse tehdä, jotta hän pääsee hyödyntämään osaamistaan ja solahtaa työyhteisöön. Muun muassa näistä asioista keskusteltiin Työsuojelurahaston järjestämässä Tutkimus tutuksi -tapaamisessa torstaina 13.12.2018.
 Työterveyslaitoksen tutkimusprofessori Ari Väänänen johdatteli aiheeseen esittelemällä Osaamisen ja työn yhteensopivuus monikulttuuristuvilla työpaikoilla -tutkimushankkeen keskeisiä tuloksia. Hankkeessa selvitettiin maahanmuuttajien työn ja osaamisen vastaavuutta, paikannettiin monikulttuurisuuteen ja osaamisen kehittämiseen liittyviä ongelmakohtia. Hankkeessa kehitettiin käytännönläheinen Moniosaa! – Työpaikkaosaamisen kehittämisen malli monikulttuurisille työpaikoille.
 

Tutkimushankkeessa mukana ollut Starfoodin hr-asiantuntija Anne Vannesluoma kertoi, miten maahanmuuttajien osaamista hyödynnetään työpaikalla ja miten heitä tuetaan työssä kehittymisessä. Vannesluoma esitteli, millaisia toimenpiteitä Starfoodilla on tehty, jotta maahanmuuttajataustaiset työntekijät kiinnittyvät työhön ja työyhteisöön sekä kokevat itsensä tervetulleeksi.  

Starfoodin entinen luottamusmies Chau Nguyen toi esiin puheenvuorossaan kokemuksia siitä, miten maahanmuuttajat otetaan vastaan työpaikalla ja millaisia hyviä käytäntöjä on jo olemassa. Nguyen antoi vinkkejä siitä, mitä maahanmuuttaja voi itse tehdä, jotta hän löytää paikkansa työyhteisöstä ja pääsee hyödyntämään osaamistaan.

Integrify on kouluttanut maahanmuuttajataustaisia henkilöitä koodareiksi ja tarjonnut suoran väylän työelämään. Intergrifyn toimitusjohtaja Daniel Rahman kertoi, miten maahanmuuttajakoodarit ovat päässeet työelämään kiinni ja onko heidän ollut helpompi solahtaa uuteen työyhteisöön kuin jollain toisella alalla? Rahman vinkkasi myös, mitä maahanmuuttaja voi itse tehdä, jotta hän solahtaa työyhteisöön.  
 
Tilaisuuden lopussa järjestetään paneelikeskustelu, jossa Ari Väänänen, Anne Vannesluoma, Chau Nguyen ja Daniel Rahman keskustelivat maahanmuuttajien osaamisen hyödyntämisestä työpaikoilla ja miten maahanmuuttajat saadaan kiinnittymään työyhteisöön ja tuntemaan itsensä tervetulleeksi. Paneelikeskustelua veti Työsuojelurahaston tutkimusasiantuntija Mikael Saarinen.

Hanke: 115179 Osaamisen ja työn yhteensopivuus monikulttuuristuvilla työpaikoilla

Tallenteen kesto: 1:30:11