Back

Horisontti: Tunnustusstipendiaattien haastattelut

Horisontti: Tunnustusstipendiaattien haastattelut

12.05.2009 TSR-video

Työsuojelurahasto on 30-vuotisjuhlavuotensa kunniaksi palkinnut tunnustusstipendillä kuusi työelämätutkimuksen vaikuttajaa. Palkitut ovat teknologiajohtaja Tuomo Alasoini, erikoistutkija Anu Järvensivu, dosentti Pasi Pyöriä, dosentti Sirpa Syvänen, professori Sinikka Vanhala ja professori Matti Vartiainen.

Pyysimme palkittuja työelämätutkijoita kuvaamaan yhdellä tai muutamalla sanalla työelämän ja siihen liittyvän tutkimuksen mennyttä ja tulevaa. Vaikka kyse on eräänlaisista sanallisista impressioista, hyvin henkilökohtaisista vaikutelmista, sanat ja niiden selitykset kuvaavat samalla Työsuojelurahaston 30 vuoden työhön vaikuttaneita ilmiöitä ja edessä olevia haasteita.

Filosofi on sanonut, että taivaanranta eli horisontti on raja, missä maa ja taivas kohtaavat, ja jota kaukaisempaa ei voi havaita. TSR-kanavan multimediaohjelma Horisontti piirtää työelämän tutkijoiden tärkeimmät sanat, horisontin laidalta toiselle, menneestä tulevaan. Ohjelmassa kuullaan mitä he ovat havainneet, kun katsovat horisonttiin, ensin taakse ja sitten eteenpäin.

Multimediaohjelmaa syventää radio-ohjelma Katso ja näe - kuuntele ja kuule. Molemmissa ohjelmissa teemaan johdattelee Työsuojelurahaston
toimitusjohtaja Kenneth Johansson.

Ohjelmien toimittajat ovat Kari ja Pirkko Peippo.

 Kuuntele-linkki käynnistää multimediaohjelman Horisontti.
Kesto: 10.45

 Kuuntele-linkki käynnistää radio-ohjelman Katso ja näe - kuuntele ja kuule.
Kesto: 21.25