Back

Huoltajasta tuloksentekijäksi

Huoltajasta tuloksentekijäksi

02.02.2007 TSR-video

Yritykset ja organisaatiot ovat perinteisesti tarkastelleet työterveyttä ja työhyvinvointia poissaolojen tai sairauseläkkeiden aiheuttamia kustannuksia seuraamalla. Suuri osa mahdollisista hyödyistä jää kuitenkin käyttämättä, jos työterveysammattilaiset tyytyvät vain korjaamaan tuotannon aiheuttamia terveysriskejä. Työterveyden edistämisen pitäisikin olla keskeinen osa organisaation toimintakyvyn ja kilpailukyvyn parantamista.

- Meillä on paljon käytännön esimerkkejä siitä miten työ, terveys ja toimintakyky yhdistetään kilpailukykyä tukevaksi prosessiksi, joka tuottaa yritykselle ja sen työntekijöille mitattavissa olevaa hyötyä, sanoo tutkija, KTT Paula Liukkonen.

Työhyvinvoinnin edellytysten luominen on ensisijaisesti johtamisasia ja esimiesten vastuulla. Työterveyden asiantuntijoiden tehtävä on kehittää siihen avuksi oman alansa mittareita, joilla ongelmat havaitaan, tulkitaan
ja ratkaistaan.

- Jatkossa on panostettava päätöksentekoa tukevaan terveys- ja taloustietoon. Samalla työterveysammattilaisten rooli muuttuu: perässä tulevista huoltajista tulee ennakoivia tuloksentekijöitä.

KTT Paula Liukkosella on yli kahdenkymmenen vuoden kokemus työterveys- ja työsuojeluorganisaatioiden tutkijana ja kouluttajana. Työhyvinvointia tuloksentekijänä hän on pohtinut mm. kirjassaan Työhyvinvoinnin mittarit.


 Kuuntele-linkki käynnistää multimediaohjelman Huoltajasta tuloksentekijäksi.
Kesto: 10.00

Multimediaohjelmaa täydentää Paula Liukkosen radiohaastattelu.
 Kuuntele-linkki käynnistää multimediaohjelman Työhyvinvoinnista muutosenergiaa.
Kesto: 22.50


Lisätietoja:
Paula Liukkonen, puh. +46 7077 44840, paula@paula-liukkonen.se
Tiedote Työsuojelurahaston Tätä on tutkittu -tietokannassa

KTT Paula Liukkonen toimii dosenttina Tukholman yliopistossa. Hän on kehittänyt toiminnanseurantamallin, jonka avulla yritykset pystyvät analysoimaan työhyvinvoinnin, henkilöstön ja talouden yhteisvaikutuksia. Liukkosen teos Verksamhetsuppföljning med inriktning på personalen, ekonomin och organisationen (Henkilöstön, talouden ja organisaation toiminnanseuranta) valittiin vuonna 2000 Ruotsissa vuoden parhaaksi yritysjohdon oppikirjaksi.

Kirja:
Paula Liukkonen :Työhyvinvoinnin mittarit – Menetelmät, eurot, päätelmät
ISBN 952-14-1117-1. Helsinki 2006. Talentum, nidottu, 283 sivua.

Työsuojelurahaston hankenro 106349.

Tekniset ohjeet
Multimediaesityksen vastaanotto edellyttää äänikortilla ja kaiuttimilla tai kuulokkeilla varustetun tietokoneen. Mikäli esitys ei toimi, koneestasi saattaa puuttua Java-tekniikkaa tukeva ohjelma. Voit ladata maksuttoman ohjelman  tästä  (ikkunaan avautuvat myös suomenkieliset latausohjeet).