Rahoitusmuodot ja hakuohjeet

Työsuojelurahaston kaikkien määrärahojen haku tapahtuu oma.tsr.fi -hakujärjestelmässä, jossa hakemuksia voi alkaa täyttää ja lähettää kuukausi ennen haun päättymistä. Kehittämisavustuksissa on edelleen jatkuva haku. 

Käytettävät selaimet ovat Microsoft Edge, Mozilla Firefox ja Chrome. Suosittelemme näiden selainten uusimpia versioita. Suosittelemme myös internet-selaimen välimuistin tyhjentämistä ennen hakemuksen täytön aloittamista.

Hakemuksen tekemiseen kannattaa varata riittävästi aikaa. Hakemusta ei voi täydentää hakemuksen jättämisen jälkeen, koska hakemusten arviointi käynnistyy välittömästi hakuajan päätyttyä.

Keskeneräiset hakemukset poistetaan hakujärjestelmästä kolmen kuukauden kuluttua siitä, kun hakemus on jätetty kesken.

Jos hakemukselle myönnetään rahoitusta, kaikki asiointi rahaston kanssa tehdään sähköisesti. Päätös, rahoitusssopimus, raportoinnit ja viestit lähetetään oma.tsr.fi -järjestelmän kautta.

Vastuuhenkilön kirjautuminen

Jos hakemuksen vastuuhenkilöllä ei ole vielä luonut pysyvää ja henkilökohtaista käyttäjätunnusta oma.tsr.fi -järjestelmään, hänen pitää kirjautua järjestelmään tunnistautuminen-palvelun kautta. Tunnistautumisen jälkeen vastuuhenkilö antaa sähköpostiosoitteen ja luo pysyvän salasanan. Käyttäjätunnus on henkilökohtainen eikä sitä saa jakaa muille. Vastuuhenkilö toimii yhteyshenkilönä hakemusta koskevissa asioissa. Rahasto lähettää hakemusta koskevan päätöksen ja viestit vastuuhenkilölle. Hakijan on hyvä muistaa, että hakemuksen käynnistäjä on automaattisesti vastuuhenkilö. Vain hän voi lähettää hakemuksen.

Rahoitusmuodot

Tutkimus- ja kehityshankkeet

Työelämän tutkimus- ja kehitystyöhön:

 • Tutkimus - uuden tiedon tuottamiseen
 • Kehittämisavustus - työyhteisöjen innovatiiviseen kehittämiseen

Tiedotus- ja koulutushankkeet

Tutkimustiedon levittämiseen:

 • Viestintätuote
 • Koulutusmenetelmä
 • Konferenssi ja seminaari 
 • Tiedotuskampanja

Stipendit

Henkilökohtaiseen pätevöitymiseen:

 • Matkastipendi
 • Väitöskirjastipendi
 • Post doc -stipendi
 • Muu stipendi

  Työsuojelurahaston esitteessä on kerrottu lisää eri rahoitusmuodoista.

Yleiset sopimusehdot

Tutustu yleisiin sopimusehtoihin ennen hakemuksen jättämistä.

Hakeminen

Hakeminen tapahtuu järjestelmän oma.tsr.fi kautta, josta hakija valitsee rahoitusmuodon.

Hakemukset kirjoitetaan joko suomeksi tai ruotsiksi. Muunkielisiä hakemuksia ei käsitellä.

Käytettävät selaimet ovat Microsoft Edge, Mozilla Firefox ja Chrome. Suosittelemme näiden selainten uusimpia versioita. Suosittelemme myös internet-selaimen välimuistin tyhjentämistä ennen hakemuksen täytön aloittamista.