Uusimmat Työsuojelurahaston videot

Alla uusimmat videot, jotka pohjautuvat Työsuojelurahaston rahoittamiin hankkeisiin.

Kaikki tuotetut videot ja ohjelmat ovat tallennearkistossa ja ne ovat vapaasti kuunneltavissa ja hyödynnettävissä.

Videot löytyvät myös Työsuojelurahaston Youtube- ja Vimeo-kanavilta.

 • Tutkimus tutuksi -tapaamisen 21.3.2019 tallenne julkaistu netissä

  22.03.2019

  Työpaikoilla monet ihmiset joutuvat kokemaan tai ainakin todistamaan vihapuhetta ja epäasiallista käytöstä. Epäasiallisen käytöksen kohteeksi voi joutua niin työyhteisön sisällä kuin asiakkaan, median tai muiden sidosryhmien toimesta. Miten vihapuhetta ja epäasiallista käytöstä voidaan ehkäistä työpaikoilla ja miten sen kohteeksi joutunutta työntekijää voidaan tukea? Mitkä ovat ne keinot, joilla ongelmaan voidaan tarttua? Muun muassa näistä asioista puhuttiin Työsuojelurahaston Tutkimus tutuksi -tapaamisessa torstaina 21.3.2019.

 • Epäasiallinen kohtelu ja häirintä

  21.03.2019

  Epäasiallinen kohtelu työssä aiheuttaa kokijalleen monenlaisia oireita. KTT ja viestinnän tutkija Annamari Huovinen Osuuskunta Mediakollektiivista ja johtava konsultti Susanna Kalavainen Työterveyslaitokselta muistuttavat, ettei tällaista kohtelua tarvitse työyhteisössä hyväksyä.

 • Tutkimus tutuksi -tapaamisen 31.1.2019 tallenne julkaistu netissä

  08.02.2019

  Työsuojelurahaston rahoittamissa hankkeissa on kehitetty keinoja, joilla voidaan ehkäistä kehon fyysistä tai henkistä sairastumista ja hallita kipua.  Työsuojelurahaston Tutkimus tutuksi -tapaamisessa 31.1.2019 paneuduttiin esitysten ja paneelikeskustelen kautta keinoihin, joilla voidaan tukea ja kehittää työntekijän henkistä ja fyysistä hyvinvointia.

 • Keho ja työ

  31.01.2019

  Joka viides suomalainen kärsii pitkäkestoisesta kivusta. Kroonistunut kipu onkin yleisin ja kallein työkyvyttömyyttä ja sairauspoissaloja aiheuttava ilmiö.

 • Tutkimus tutuksi -tapaamisen tallenne 13.12.2018: Maahanmuuttaja työkaverina

  18.12.2018

  Miten maahanmuuttajien osaamista hyödynnetään työpaikoilla ja miten heidät saadaan kiinnittymään osaksi työyhteisöä. Mitä maahanmuuttaja voi itse tehdä, jotta hän pääsee hyödyntämään osaamistaan ja solahtaa työyhteisöön. Muun muassa näistä asioista keskusteltiin Työsuojelurahaston järjestämässä Tutkimus tutuksi -tapaamisessa torstaina 13.12.2018.

 • Työelämän monikulttuurisuus

  13.12.2018

  Suomalainen työelämä monikulttuuristuu nopeasti. Ammatillisen osaamisen lisäksi työntekijöiltä vaaditaan niin sanottua työpaikkaosaamista, jonka perustana ovat yhdessä sovitut pelisäännöt sekä vuorovaikutustaidot.

 • Tutkimus tutuksi -tapaamisen 6.9.2018 tallenne: Turvallisuus opetusalalla

  10.09.2018

  Millainen on opetusalan turvallisuustilanne ja turvallisuuskulttuuri?  Miten turvallisuutta voidaan parantaa ja johtaa? Muun muassa näistä asioista keskusteltiin Työsuojelurahaston järjestämässä Tutkimus tutuksi -tapaamisessa torstaina 6.9.2018.

 • Opetusalan turvallisuus

  06.09.2018

  Työterveyslaitoksen vanhempi tutkija Anna-Maria Teperi sekä Tampereen yliopiston professori Sirpa Virta avaavat opetusalan turvallisuutta käsitteleviä tutkimuksiaan ja pohtivat, kuinka paitsi fyysisen myös henkisen turvallisuuden erilaiset ulottuvuudet tulisi ottaa huomioon voimakkaasti muuttuvassa maailmassa.

 • Tutkimus tutuksi -tapaamisen 24.5.2018 tallenne julkaistu netissä

  29.05.2018

  Millainen on hyvä työntekijä? Millaisia hyveitä ja ominaisuuksia työntekijöiltä tarvitaan nyt ja tulevaisuudessa Muun muassa näistä asioista keskusteltiin Työsuojelurahaston Tutkimus tutuksi -tapaamisessa torstaina 24.5.2018.

 • Hyvä työntekijä

  24.05.2018

  Millainen on hyvä työntekijä tänään ja tulevaisuudessa? Erikoistutkija Mervi Ruokolainen esittelee Tampereen yliopiston tutkimushanketta ”Kohtaavatko työntekijöiden ja lähiesimiesten näkemykset hyvästä työntekijästä?” ja pohtii, millaisia odotuksia ja hyveitä työntekijöihin liitetään.