Työolosuhteet, niiden ylläpitäminen ja työntekijöiden altistuminen ammattikeittiöissä (KEITTIÖ) (Yhteishanke 250551, 250558)
Tutkimus
Hanketiedot
Hankenumero
250551
Hakija
Aalto-korkeakoulusäätiö sr
Toteuttaja
Aalto-korkeakoulusäätiö sr
Lisätietoja
Panu Mustakallio
panu.mustakallio@aalto.fi
Toteutusaika
1.2.2026 - 31.1.2028
Työsuojelurahaston päätös
14.10.2025
97 000 euroa
Kokonaiskustannukset
144 510 euroa
Tiivistelmä
Ammattikeittiöiden työntekijät altistuvat haastaville olosuhteille ja ruuanlaittoprosesseista syntyville epäpuhtauksille. Tämän tutkimuksen tavoitteena on selvittää, kuinka merkittävästi ammattikeittiöiden työntekijät altistuvat lämpimille ja kosteille olosuhteille sekä ruuanlaitossa syntyville hiukkasille, miten ilmanvaihtoratkaisut onnistuvat ylläpitämään hyvät työskentelyolosuhteet sekä miten työntekijöiden toiminta vaikuttaa altistumiseen. Tuloksena saadaan ohjeistus ammattikeittiöalalle.
Hankkeen vastuuhenkilö
Panu Mustakallio