Työolosuhteet, niiden ylläpitäminen ja työntekijöiden altistuminen ammattikeittiöissä (KEITTIÖ) (Yhteishanke 250551, 250558)

Hanketiedot

Hankenumero
250551

Hakija
Aalto-korkeakoulusäätiö sr

Toteuttaja
Aalto-korkeakoulusäätiö sr

Lisätietoja
Panu Mustakallio
panu.mustakallio@aalto.fi

Toteutusaika
1.2.2026 - 31.1.2028

Työsuojelurahaston päätös
14.10.2025
97 000 euroa

Kokonaiskustannukset
144 510 euroa

Tiivistelmä

Ammattikeittiöiden työntekijät altistuvat haastaville olosuhteille ja ruuanlaittoprosesseista syntyville epäpuhtauksille. Tämän tutkimuksen tavoitteena on selvittää, kuinka merkittävästi ammattikeittiöiden työntekijät altistuvat lämpimille ja kosteille olosuhteille sekä ruuanlaitossa syntyville hiukkasille, miten ilmanvaihtoratkaisut onnistuvat ylläpitämään hyvät työskentelyolosuhteet sekä miten työntekijöiden toiminta vaikuttaa altistumiseen. Tuloksena saadaan ohjeistus ammattikeittiöalalle.

Hankkeen vastuuhenkilö

Panu Mustakallio