Turvallisuus opetusalalla - kutsu Tutkimus tutuksi -tapaamiseen 6.9.2018

06.09.2018 09.00 Tapahtuma

Millainen on opetusalan turvallisuustilanne ja turvallisuuskulttuuri?  Miten turvallisuutta voidaan parantaa ja johtaa? Muun muassa näistä asioista keskustellaan Työsuojelurahaston järjestämässä Tutkimus tutuksi -tapaamisessa torstaina 6.9.2018 klo 9 – 10.30.

Tutkimus tutuksi -tapaamisen alussa OAJ:n puheenjohtaja Olli Luukkainen johdattaa aiheeseen alustuksellaan opetusalan turvallisuudesta ja sen kehittämisestä.

Vanhempi tutkija Anna-Maria Teperi kertoo Työterveyslaitoksen tutkimushankkeen ”Turvallisuuden edistäminen opetusalalla” keskeisistä tuloksista. Työterveyslaitoksen ja Turun yliopiston toteuttamassa tutkimuksessa oppilaitoksen turvallisuutta tarkasteltiin henkilöstön, työn ja työpaikan turvallisuuden näkökulmasta. Tutkimus- ja kehittämishankkeessa arvioitiin ja kehitettiin turvallisuusjohtamisen käytäntöjä, turvallisuuskulttuuria ja turvallisuusosaamista opetusalan työyhteisöissä.

Professori Sirpa Virta esittelee Tampereen yliopiston tutkimushankkeen ”Yliopistojen henkilöstön turvallisuus: Resilienssi, tilannetietoisuus ja uusiin uhkiin varautuminen yliopistoissa” keskeisiä tuloksia. Tutkimushankkeessa kartoitettiin yliopistojen henkilöstön turvallisuuskokemuksia, tietoa ja kehittämishaasteita, jotka liittyvät uusien ulkoisten ja sisäisten uhkien hallintaan työyhteisössä ja työympäristössä. Lisäksi hankkeessa kehitettiin resilienssiä, tilannetietoisuutta, tilannekuvatyötä ja uusiin uhkiin varautumista yliopistoissa.

Tilaisuuden lopussa järjestetään paneelikeskustelu, jota vetää Työsuojelurahaston tutkimusasiantuntija Anne-Marie Kurka. Panelistit keskustelevat muun muassa opetusalan turvallisuudesta ja sen kehittämisestä.

Paikka: Tutkimus tutuksi -tapaaminen järjestetään torstaina 6.9.klo 9 – 10.30 Musiikkitalon ravintolassa, osoitteessa Kansalaistori 2 G, Helsinki. Aamukahvit ovat tarjolla klo 8.30 alkaen.  

Ilmoittautumiset: Ilmoittautumiset tilaisuuteen alla olevalla lomakkeella viimeistään torstaihin 30.8.2018 mennessä.  Ilmoittauduthan ajoissa, sillä turvallisuussyistä voimme ottaa tilaisuuteen enintään 80 osallistujaa. Mikäli et pääse tilaisuuteen, välitäthän tiedon muilla asiasta kiinnostuneille. 

Esitystä voi seurata suorana lähetyksenä ilman kirjautumista internetin kautta osoitteessa www.unionimedia.fi/tsr. Tutkimus tutuksi -tapaamisen editoitu tallenne julkaistaan Youtubessa ja Työsuojelurahaston nettisivuilla. 

Hankkeet:
116186: Yliopistojen henkilöstön turvallisuus: Resilienssi, tilannetietoisuus ja uusiin uhkiin varautuminen yliopistoissa.
116179: Turvallisuuden edistäminen opetusalalla.

Viestintä: Päivi-Maria Isokääntä, viestintäasiantuntija, Työsuojelurahasto, puh. 050 593 3475, viestinta@tsr.fi

Ilmoittautuminen

Tapahtumaan ilmoittautuminen päättyy: 30.08.2018 16:00