Tillbaka

Kestävää työtä - työelämä muutoksen kyydissä

Kestävää työtä - työelämä muutoksen kyydissä

10.09.2010 Tiedote

Maailma muuttuu ja työn tekemisen muodot sen mukana. Työkseen tulevaisuutta tutkiva Työterveyslaitoksen tiimipäällikkö Antti Kasvio näkee edessämme uuden teollisen vallankumouksen. Muutoksen kyydissä on toki mahdollista pysyä, mutta tekemistä riittää, hän sanoo ja puhuu ekologisesti, taloudellisesti, inhimillisesti ja sosiaalisesti kestävästä työtä.

Työterveyslaitoksen tiimipäällikkö Antti Kasvio sanoo, että tähänastisessa työn muutoksesta käydyssä keskustelussa ei ole ehkä vielä osattu ottaa riittävän hyvin huomioon kaikkia niitä tekijöitä, jotka tulevat lähivuosikymmeninä vaikuttamaan merkittävällä tavalla työelämän kehittymiseen läntisissä teollisuusmaissa.

Kasvio muistuttaa muun muassa maailmanlaajuisen työpaikoista käytävän kilpailun kasvusta ja niistä muutoksista, jotka ovat edessä, kun aletaan toden teolla vastata ilmastomuutoksen haasteisiin.

Kasvio puhui 10.9.2010 Työsuojelurahaston Tutkimus tutuksi -tapaamisessa, jossa hän esitteli Löytyykö työstä koherenssia? -tutkimuksen johtopäätöksiä. Työsuojelurahasto rahoitti tutkimusta.

Lisätietoja
tiimipäällikkö Antti Kasvio, antti.kasvio@ttl.fi, 030 474 2510

Tutkimus
Työterveyslaitos: Löytyykö työstä koherenssia? - Argumentoiva Delfoi-tutkimus työelämän muutosvoimista ja kontingensseista
Työsuojelurahaston tutkimus- ja kehityshanke 107241.

Tutkimustiedote:
Kestävää kehitystä työelämään

Julkaisu:
Antti Kasvio & Timo Räikkönen: Kohti kestävää työelämää. Työterveyslaitos 2010. 27 sivua. ISBN 978-951-802-991-8. Myynti: Työterveyslaitos, TTL-Kirjakauppa, puh. 030 474 2543 http://verkkokauppa.ttl.fi