Tillbaka

Telma nauttii ammattilaisten arvostusta

Telma nauttii ammattilaisten arvostusta

18.09.2013 Tiedote

"Tosi tasokasta juttua ja ajankohtaista tutkimustietoa, esimiesnäkökulmaa, työturvallisuutta, henkilöstöhallintoa, caseja, ajankohtainen."

Telman keväällä tehdyn lukijatutkimuksen mukaan Telma koetaan lukijoiden keskuudessa edelleen hyvin luotettavaksi, asiantuntevaksi ja ymmärrettäväksi ammattijulkaisuksi.

Lehden keskeiset, lukemisesta kertovat luvut ovat vähintään säilyneet samana, jopa parantuneet verrattuna edelliseen, 2010 tehtyyn tutkimukseen. Muun muassa 70 prosenttia Telman saajista lukee kaikki lehden numerot. "Edelleen huikean hyvä tulos", luonnehtii tutkimuksen toteuttaneen IROResearch Oy:n asiakkuusjohtaja Vesa Väisänen.

Laskennallisesti Telmalla on 3,1 lukijaa per jaeltu kappale, käytännössä yhtä lehteä lukee työpaikoilla viisi, jopa kuusi ihmistä. Lehden lukuaika on lähes 40 minuuttia, joka on kaksinkertainen verrattuna vastaavien päättäjä- ja sidosryhmälehtien keskiarvoon.

"Kaikki on ajankohtaista ja tarpeellista tietoa. Ja lehteen voi palata myöhemmin - tiedot eivät vanhene heti. Ammattilehti."

Telman levikki on noin 115 000 kappaletta. Keskeisiä lukijoita ovat työsuojelupäälliköt ja -valtuutetut, työsuojelun ja työterveyden ammattilaiset, luottamushenkilöstö ja esimiehet sekä työelämätutkijat. Osa heistä antoi Telmalle kokonaisarvosanaksi täyden kympin muun muassa seuraavilla perusteluilla: "Loistava asiasisältö, hyödyllistä tiedonjakoa." "Tämä on just sitä, mitä sen pitääkin olla." "Tukee työtäni, hyvä työkalu."

Lukijatutkimus toteutettiin touko-kesäkuussa puhelinhaastatteluina ja siihen vastasi 371 lukijaa. Tutkimuksen kohteena oli lehden numero 3/2013.

Lisätietoja:

Työsuojelurahasto: viestintäpäällikkö Marja-Leena Jylhä, 040 548 8852
Työturvallisuuskeskus: viestinnän asiantuntija Eija Åback, 040 537 1822
Telma-lehti verkossa: www.telma-lehti.fi ja sen kaikki numerot http://verkkojulkaisu.viivamedia.fi/telma/2013