Tillbaka

Tutkimus tutuksi -tapaamisen 22.3.2018 tallenne julkaistu netissä

Tutkimus tutuksi -tapaamisen 22.3.2018 tallenne julkaistu netissä

27.03.2018 TSR-video

Miten mindfulnessia voidaan hyödyntää työelämässä, millaisia vaikutuksia sillä on ja kenelle siitä on hyötyä? Muun muassa näistä asioista keskusteltiin Työsuojelurahaston Tutkimus tutuksi -tapaamisessa torstaina 22.3.

Mindfulness-ohjaaja ja johdon ja työyhteisöjen valmentaja Antti-Juhani Wihuri kertoi käytännön kokemuksista mindfulnessin hyödyntämisestä työelämässä, millaisia vaikutuksia sillä on saatu aikaan ja ketkä hyötyvät mindfulnessista. Wihuri ohjasi myös lyhyen mindfulness-harjoituksen.

Tutkija Mira Karjalainen kertoi, millaisia tietoisuustaitoon liittyviä tarpeita ja menetelmiä työpaikoilla on olemassa ja millaisia vaikutuksia tietoisuustaitojen harjoittamisella on ollut työntekijöihin. Karjalainen kommentoi myös, onko mindfulness toimiva menetelmä kohdata erilaisia työelämän haasteita. Karjalaisen soveltavassa seurantatutkimuksessa syntyy tietoa mindfulness-käytännöistä suomalaisissa yrityksissä.

Tutkija Ilmari Kortelainen kertoi esityksessään, millaisia merkityksiä mindfulness saa työelämässä. Kortelainen esitteli myös mindfulness-ohjaajien käsityksistä mindfulnessin hyödyistä työelämässä. Kortelainen on tutkinut kehollisuuteen perustuvia työelämän valmennusmenetelmiä teknologia-alalla.

Paneelikeskustelussa paneudutaan mindfulnessin määritelmiin, hyötyihin ja vaikutuksiin. Paneelikeskustelu veti Työsuojelurahaston tutkimusasiantuntija Mikael Saarinen

Videon kesto: 1:32:13