Millainen on hyvä työntekijä? Kutsu Tutkimus tutuksi -tapaamiseen 24.5.2018

24.05.2018 09.00 Tapahtuma

Millainen on hyvä työntekijä? Millaisia työntekijöitä tarvitaan nyt ja tulevaisuudessa?  Muun muassa näistä asioista keskustellaan Työsuojelurahaston Tutkimus tutuksi -tapaamisessa torstaina 24.5. klo 9-10.30.

Tutkimus tutuksi -tapaamisessa tutkija Mervi Ruokolainen esittelee Tampereen yliopiston tutkimushankkeen ”Kohtaavatko työntekijöiden ja lähiesimiesten näkemykset hyvästä työntekijästä? ” keskeisiä tuloksia.  Tutkimuksen kohderyhmänä oli sosiaalialan työntekijät. Tutkimuksessa selvitettiin, millaisia ominaisuuksia hyvään ja arvostettavaan työntekijään ihmissuhdetyössä liitetään. Lisäksi tutkimuksessa selvitettiin, kuinka yhteneväisiä työntekijöiden ja lähiesimiesten arviot hyveistä ja odotuksista ovat.

Tutkimushankkeen keskeisten tulosten esittelyn jälkeen SAK:n kehittämispäällikkö Juha Antila kertoo työntekijäpuolen näkökulmasta, millainen on hyvä työntekijä.  Elinkeinoelämän näkemyksiä hyvästä työntekijästä kommentoi EVAn johtaja Matti Apunen. Antila ja Apunen kommentoivat lyhyesti myös tutkimuksen tuloksia.

Tilaisuuden lopussa pidetään paneelikeskustelu, jossa keskustellaan muun muassa, millaisia hyveitä ja ominaisuuksia työntekijöiltä tarvitaan nyt ja tulevaisuudessa. Onko tulevaisuuden hyvä työntekijä itsenäinen moniosaaja vai pomon tiukassa ohjauksessa oleva tehokas tuloksentekijä? Paneelikeskustelua vetää Työsuojelurahaston toimitusjohtaja Kenneth Johansson.

Paikka: Tutkimus tutuksi -tapaaminen järjestetään torstaina 24.5.klo 9-10.30 Musiikkitalon ravintolassa, osoitteessa Kansalaistori 2 G, Helsinki. Aamukahvit ovat tarjolla klo 8.30 alkaen.

Ilmoittautumiset: Ilmoittautumiset tilaisuuteen viimeistään torstaihin 17.5.2018 mennessä alla olevalla lomakkeella. Ilmoittauduthan ajoissa, sillä turvallisuussyistä voimme ottaa tilaisuuteen enintään 80 osallistujaa. Mikäli et pääse tilaisuuteen, välitäthän tiedon muilla asiasta kiinnostuneille.

Esitystä voi seurata suorana lähetyksenä ilman kirjautumista internetin kautta osoitteessa www.unionimedia.fi/tsr. Tutkimus tutuksi -tapaamisen editoitu tallenne julkaistaan Youtubessa ja Työsuojelurahaston nettisivuilla.

Hanke: 115375: Kohtaavatko työntekijöiden ja lähiesimiesten näkemykset hyvästä työntekijästä? Monimenetelmällinen tutkimus hyveistä ja odotuksista vaativassa ihmissuhdetyössä.

Viestintä: Päivi-Maria Isokääntä, viestintäasiantuntija, Työsuojelurahasto, puh. 050 593 3475, viestinta@tsr.fi

 

Ilmoittautuminen

Tapahtumaan ilmoittautuminen päättyy: 17.05.2018 16:00