Uusimmat Työsuojelurahaston ohjelmat

Alla uusimmat ohjelmat, jotka pohjautuvat Työsuojelurahaston rahoittamiin hankkeisiin.

Kaikki tuotetut ohjelmat ovat tallennearkistossa ja ne ovat vapaasti kuunneltavissa ja hyödynnettävissä.

Videot löytyvät myös Työsuojelurahaston Youtube- ja Vimeo-kanavilta.

 • Tutkimus tutuksi -tapaamisen 22.3.2018 tallenne julkaistu netissä

  27.03.2018

  Miten mindfulnessia voidaan hyödyntää työelämässä, millaisia vaikutuksia sillä on ja kenelle siitä on hyötyä? Muun muassa näistä asioista keskusteltiin Työsuojelurahaston Tutkimus tutuksi -tapaamisessa torstaina 22.3.

 • Mindfulness työelämässä

  22.03.2018

  Mindfulnessin sanotaan auttavan harjoittajiaan paitsi keskittymään myös pysymään tarkkaavaisena ja näin olemaan paremmin läsnä nykyhetkessä. Siksi myös yritysmaailma on innostunut mindfulnessista, sillä sen uskotaan parantavan työntekijöiden tuottavuutta.

 • Tutkimus tutuksi -tapaamisen 1.2.2018 tallenne julkaistu netissä

  05.02.2018

  Millaisia mielenterveystaitoja työelämässä tarvitaan ja miten omasta mielenterveydestä voi pitää huolta? Muun muassa näihin asioihin ja kysymyksiin perehdyttiin Työsuojelurahaston Tutkimus tutuksi -tapaamisessa torstaina 1.2.2018.

 • Työelämän mielenterveystaidot

  01.02.2018

  Suomen Mielenterveysseuran projektikoordinaattori Johannes Parkkonen ja Salla Reinikainen RedLynxistä kertovat Työelämän mielenterveyden ensiapu -koulutuksesta.

 • Tutkimus tutuksi -tapaamisen 1.12.2017 tallenne julkaistu netissä

  11.12.2017

  Mistä työelämän tuottavuus syntyy ja miten tuottavuutta mitataan ja kehitetään?  Muun muassa näitä aiheisiin ja kysymyksiin paneuduttiin Työsuojelurahaston Tutkimus tutuksi -tapaamisessa perjantaina 1.12.2017.

 • Onko siivousrobotista hyötyä? Esittelyssä robottisiivouksen kehittämisprojekti

  27.10.2017

  Puhtauspalveluiden tuotekehitysvastaava Elina Ahtiala-Huotari Tampereen Voimiasta ja konsultti Timo Kivistö Timo Kivisto Consulting Oy:stä kertovat robottisiivouksen kehittämisen moniasiakasprojektista. Projektissa kokeiltiin siivousrobotteja ammattikäytössä ja arvioitiin niiden toimivuutta ja vaikutusta työhön ja työn.

 • Tutkimus tutuksi -tapaamisen 8.9.2017 tallenne julkaistu netissä

  12.09.2017

  Perjantaina 8.9.2017 järjestetyssä Tutkimus tutuksi -tapaamisessa Helsingin yliopiston emeritaprofessori Mirja Salkinoja-Salonen ja Turun yliopiston työterveyshuollon ja ympäristölääketieteen professori Tuula Putus esittelivät Työsuojelurahaston rahoittamien sisäilma-aiheisten tutkimushankkeidensa tuloksia.

 • Sisäilma sairastuttaa – esittelyssä kaksi sisäilmatutkimusta

  08.09.2017

  Rakennusten kosteus- ja homevauriot aiheuttavat terveysriskin niissä työskenteleville työntekijöille. Professorit Tuula Putus ja Mirja Salkinoja-Salonen kertovat tutkimuksista, joissa selvitettiin keinoja sisäilmahaitan aiheuttajan jäljittämiseksi.

 • Tutkimus tutuksi -tapaamisen 19.5.2017 tallenne julkaistu netissä

  22.05.2017

  Perjantaina 19.5.2017 järjestetyn Tutkimus tutuksi -tapaamisen tallenne on julkaistu netissä. Tutkimus tutuksi -tapaamisessa  turvallisuuspäällikkö Antti Leino esitteli Skanska Oy:n kehittämisavustushanketta, jossa otettiin uusi askel kohti erinomaista turvallisuuskulttuuria siirtämällä katse tekniikasta ja työoloista ihmiseen ja työyhteisöön.
   

 • Kehittämisavustus tukee työyhteisöjä

  19.05.2017

  Työsuojelurahaston kehittämisavustus auttaa työpaikkoja ulkopuolisen asiantuntija-avun hankkimisessa. Kehittämisavustus kattaa puolet ulkopuolisen asiantuntijan palkkiosta ja matkakuluista.