Elintarviketeollisuuden tulevaisuuden tuotantotilojen ja toiminnan suunnittelu – HKScanin Kariniemen tuotantolaitos
Kehittämisavustus
Hanketiedot
Hankenumero
116086
Hakija
HKScan Finland Oy
Toteuttaja
HKScan Finland Oy
Lisätietoja
Marita Jaatinen
marita.jaatinen@hkscan.com
Toteutusaika
1.2.2016 - 31.8.2018
Työsuojelurahaston päätös
7.3.2016
42 159 euroa
Kokonaiskustannukset
92 897 euroa
Tulokset valmistuneet
28.2.2022
Tiivistelmä
Hanke toteutetaan HKScan Finland Oy:n ja Työterveyslaitoksen yhteistyönä. Uuden tuotantotilan suunnitteluvaiheessa otetaan huomioon kylmässä työskentelyn erityispiirteet ja pyritään näin optimoimaan työkykyyn vaikuttavat tekijät sekä vähentämään tai ehkäisemään työntekijöiden terveysongelmia. Tavoitteena on parantaa työolosuhteita ja työhyvinvointia merkittävästi, sekä pienentää tapaturmariskiä. Hankkeessa pyritään löytämään hyviä ratkaisuja sekä toimintatapoja muuttamalla että teknisin ratkaisuin. Hankkeessa keskitytään työskentelyolosuhteiden parantamiseen sekä olosuhteiden aiheuttaman kuormituksen minimoimiseen. Painopistealueita ovat ergonomia, kylmässä työskentely sekä työn tauotus.
Hankkeen vastuuhenkilö
Marita Jaatinen
Aineisto
Aaltonen Tero, HKScan Finland Oy, Rissanen Sirkka, Työterveyslaitos. Elintarviketeollisuuden tulevai-suuden tuotantotilojen ja toiminnan suunnittelu – HKScanin Kari-niemen tuotantolaitos. Loppuraportti. 7.2.2019 Avaa