KeProK – Ammattikeittiöiden ergonomiapohjainen prosessikehittämisen malli
Tutkimus
Hanketiedot
Hankenumero
240162
Hakija
Haaga-Helia ammattikorkeakoulu Oy
Toteuttaja
Haaga-Helia ammattikorkeakoulu Oy
Lisätietoja
Altti Lagstedt
altti.lagstedt@haaga-helia.fi
Toteutusaika
15.8.2024 - 10.6.2025
Työsuojelurahaston päätös
23.4.2024
90 000 euroa
Kokonaiskustannukset
122 061 euroa
Tiivistelmä
Tutkimuksessa kehitetään ammattikeittiöiden työn fyysistä ja henkistä kuormitusta vähentävä keittiötyön prosessien mittausmalli. Tutkimuksella pohjustetaan keittiöiden toiminnan muuttamista tehokkaammaksi ja ergonomisemmaksi kolmen tavoitteen kautta: työergonomian parantaminen, prosessien tehostaminen ja automaation ja digitalisoinnin lisääminen läpi koko tuotantoketjun.
Hankkeessa sovelletaan jo olemassa olevia mittaamis- ja kehittämiskäytäntöjä prosessikehittämisen näkökulmasta.
Hankkeen vastuuhenkilö
Altti Lagstedt