PROS Seventh International Symposium of Process Organization Studies, 24.-27.6.2015 Kreikka ja IFKAD ”Culture, Innovation and Entrepreneurship” 2015, 10.-12.6.2015, Italia

Hanketiedot

Hankenumero
115228

Hakija
Heini Merkkiniemi

Toteuttaja
Heini Merkkiniemi

Lisätietoja
Heini Merkkiniemi
heini@newbeat.fi

Toteutusaika
10.6.2015 - 15.8.2015

Työsuojelurahaston päätös
25.5.2015
1 000 euroa

Kokonaiskustannukset
1 660 euroa

Tulokset valmistuneet
15.8.2015

Tiivistelmä

Heini Merkkiniemi esittelee konferensseissa musiikillisten interventioiden vaikutuksia organisaatioiden kehittämiseen. Hanke perustuu Heini Merkkiniemen (Musavisio Oy) ja Virpi Sorsan (apulaisiprofessori, Hanken) yhteiseen tutkimus-ja kehittämistyöhön, jonka tavoitteena on tutkia ja kehittää Arts in Business- menetelmiä organisaatioissa. Alustavat kokemukset ovat herättäneet kiinnostusta kansainvälisessä organisaatiotutkimuksen tutkijayhteisössä. Konferenssit tarjoavat mahdollisuuden innovatiivisen työn esittelemiseen ja laajentaa tulevan tutkimus- ja kehittämistyön näkökulmaa. Konferensseja seuraa varsinaisen tutkimus- ja kehittämishankkeen käynnistäminen sekä artikkelien kirjoittaminen ja julkaiseminen.

Hankkeen vastuuhenkilö

Heini Merkkiniemi

Tiedote

Musiikki virkistää organisaatioita

15.8.2015

Yrittäjä Heini Merkkiniemi Musavisio Oy:stä esitteli kahdessa konferenssissa musiikillisten interventioiden vaikutuksia organisaatioiden kehittämiseen. Organisaatiotutkijoiden konferenssit järjestettiin kesäkuussa 2015 Italian Barissa ja Kreikan Kosissa.

Merkkiniemi esitteli musiikillisten interventioiden vaikutuksia kolmessa organisaation muutosprosessissa. Nämä interventiot pohjaavat Merkkiniemen kehittämään musiikkityönohjausmenetelmään.

Konferenssiesityksen toinen tekijä on Hankenin apulaisprofessori Virpi Sorsa. Kaksikko näkee kulttuurin ja liiketoiminnan yhdistämisessä (Arts in Business) monia mahdollisuuksia.

Interventioihin osallistuneet työntekijät, esimiehet ja päälliköt havaitsivat vuorovaikutuksen, kehittämistilanteiden ilmapiirin, ideoiden tuottamisen ja yksilöiden käyttäytymisen parantuneen.

Musiikillinen interventio koettiin jännitystä ja ajattelua vapauttavaksi. Interventiot tukivat konkreettisia tavoitteita.

Konferensseissa esityksen jälkeinen keskustelu viitoitti Merkkiniemeä suuntaamaan tulevaa tutkimusta ja kehittämistä. Lisäksi hän sai kansainvälisiltä organisaatiotutkijoilta kiinnostavia yhteistyöideoita.

Merkkiniemi havainnoi konferensseissa, että suomalainen Arts in Business on edistyksellistä. Työsuojelurahasto tuki Merkkiniemen konferenssiosallistumisia matkastipendillä.

Toimittaja
Hannu Kaskinen