TIIMI, ammattiteatteriesitys, joka käsittelee työhyvinvointia, työelämän ilmiöitä, ylitöitä, pätkätöitä, työttömyyden häpeää ja selviytymistä, vapaaehtoistyötä, talousrikollisuutta ja harmaata taloutta

Hanketiedot

Hankenumero
113138

Hakija
Karoliina Blackburn

Toteuttaja
Karoliina Blackburn

Lisätietoja
Karoliina Blackburn
karoliina.blackburn@luukku.com

Toteutusaika
15.9.2013 - 15.1.2014

Työsuojelurahaston päätös
30.5.2013
4 000 euroa

Kokonaiskustannukset
4 000 euroa

Tulokset valmistuneet
15.1.2014

Tiivistelmä

Teatteri Siperia valmistaa hyvinvointia ja työtä käsittelevän näytelmän syyskaudelle 2013. Näytelmä on ensi-illassa Tampereella Siperian esitystilassa Sorinkadulla 15.11.2013. Ohjaajana toimii Teatteri Siperiassa vieraileva teatteriohjaaja Iiristiina Varilo (TeM). Rooleissa ovat Karoliina Blackburn, Marika Heiskanen ja Elisa Piispanen.

Miten voin työssäni hyvin? Hyvä työpaikka on sellainen, jossa ollaan avoimia, luotetaan toisiin, siellä on selkeät päämäärät, annetaan rehellistä palautetta, tuuletetaan onnistumisille, ollaan tasa-arvoisia asemasta riippumatta, arvostetaan toisia, ymmärretään tunteiden merkitys kokonaisuutena. Hyvässä työpaikassa saa erehtyä, epäonnistua ja olla väärässä.

Haluamme tehdä selkeästi yhteiskunnallisella tasolla puhuttelevan näytelmän, joka on ajassa kiinni ja käsittelee tuoreesti työtä.

Käsikirjoitustyön tukena käytämme mm. Tampereen yliopiston johtamiskorkeakoulun työhyvinvoinnin asiantuntijoiden tietoja sekä yhteistyökumppanimme Tampere Business Campuksen jäsenyritysten henkilöstön kokemuspohjaa hyvistä ja huonoista työpaikkojen käytänteistä. Luomme näyttämölle fiktiivisen konttorissa työskentelevän tragikoomisen tiimin, jonka rinnalla esitämme dokumentaarisesti ihmisten videohaastattelun hedelmiä siitä, mitä hyvä elämä on. Dokumentaarisessa osiossa tullaan myös näkemään ministeri Paula Risikon, psykologi Tony Dunderfeltin ja tutkija-kirjailija Rosa Meriläisen näkemyksiä oman asiantuntijanäkökulman kautta.

Hankkeen vastuuhenkilö

Karoliina Blackburn

Tiedote

Karnevalistisesti työhyvinvoinnista

15.1.2014

Tamperelainen Teatteri Siperia valmisti työhyvinvointia käsittelevän näytelmän Tiimi, jonka noin 30 esitystä syksyllä 2013 ja keväällä 2014 saavuttivat suuren suosion. Näytelmästä onkin luvassa lisäesityksiä syksyllä 2014.

Työryhmään kuuluvan näyttelijä Karoliina Blackburnin mukaan kotimainen kantaesitys on arvo, sillä se kertoo meistä ja ajasta, jossa elämme.

Työsuojelurahasto tuki Blackburnin työskentelyä stipendillä.

Näytelmän kirjoitti työryhmä Karoliina Blackburn, Marika Heiskanen, Elisa Piispanen, Olli Haataja ja Iiristiina Varilo. Ohjaus on Varilon, ja muut työryhmän jäsenet nähdään rooleissa.

Näytelmässä tutustutaan kuvitteelliseen työpaikkaan nimeltä Amf Oy, jossa touhuavat työpaikan hirveimmät tyypit. Työelämän moninaiset ilmiöt näyttäytyvät mustan huumorin sävyttämien karnevalististen kohtausten kautta.

Lisäksi jokainen neljästä näyttelijästä esittää realistisen tarinan. Esimerkiksi Karoliina Blackburn kertoo jalkapalloilija Zlatan Ibrahimovicista, joka koki työpaikkakiusaamista jalkapallojoukkue FC Barcelonassa.

Esitys sisältää myös videoituja asiantuntijahaastatteluita. Työn ja työhyvinvoinnin ilmiöitä valottavat ministeri Paula Risikko, professori Marja-Liisa Manka, työ- ja organisaatiopsykologi Mikael Saarinen ja kirjailija Rosa Meriläinen.

Toimittaja
Leena Huovila

Aineisto

www.teatterisiperia.net

TIIMI Näytelmä työhyvinvoinnista. http://www.teatterisiperia.net/67