Turvallisuuskulttuurin kehittäminen elintarviketeollisuudessa
Tutkimus
Hanketiedot
Hankenumero
220052
Hakija
Tampereen korkeakoulusäätiö sr
Toteuttaja
Tampereen korkeakoulusäätiö sr
Lisätietoja
Noora Nenonen
noora.nenonen@tuni.fi
Toteutusaika
1.9.2022 - 28.2.2025
Työsuojelurahaston päätös
31.5.2022
125 000 euroa
Kokonaiskustannukset
225 000 euroa
Tiivistelmä
Tutkimuksessa arvioidaan ja kehitetään turvallisuuskulttuuria elintarviketeollisuuden työpaikoilla huomioiden toimialan erityispiirteet. Hankkeessa tuotetaan tietoa alan työtapaturmien syytekijöistä ja ehkäisykeinoista. Yrityskohtaisilla kyselyillä ja haastatteluilla sekä kansallisista tilastoista kerättävän aineiston pohjalta tuotetaan alalle soveltuva turvallisuuskulttuurin kypsyysmalli, joka tarjoaa eri kypsyystasoille linkittyviä toimintatapoja työpaikkojen työturvallisuustyön tueksi.
Hankkeen vastuuhenkilö
Noora Nenonen