Työyhteisön tiedonvälittäjien vaikutus työyhteisön luottamuksen rakentamiseen virtuaalisen viestinnän keinoin.

Hanketiedot

Hankenumero
115458

Hakija
Mia Leppälä

Toteuttaja
Mia Leppälä

Lisätietoja
Mia Leppälä
mia.leppala@aalto.fi

Toteutusaika
8.12.2015 - 27.12.2015

Työsuojelurahaston päätös
6.11.2015
1 500 euroa

Kokonaiskustannukset
2 021 euroa

Tulokset valmistuneet
27.12.2015

Tiivistelmä

Esittelen tutkimukseni kansainvälisesti korkealuokkaisessa organisaatiotutkimuksen alan konferenssissa. Saan kommentteja alan johtavilta asiantuntijoilta ja minulla on mahdollisuus tutustua samaa aihealuetta tutkiviin tutkijoihin ja yhteisöön. Matkani tarkoitus on tuoda esille tutkimukseni kansainvälisesti ja parantaa mahdollisuuksia julkaista alan julkaisuissa.

Esitykseni liittyy oleellisesti työyhteisöjen toiminnan kehittämiseen sekä tuottavuuteen. Tutkin miten tietyt henkilöt rakentavat parempia yhteistyösuhteita ja luovat uutta tietoa työyhteisöissä viestinnän avulla. Tutkimustulokseni osoittavat, että luottamusta rakentavien henkilöiden tunnistaminen on mahdollista, mikä puolestaan antaa organisaatioille mahdollisuuden kehittää tällaisten henkilöiden toimintaa. On todettu, että nämä henkilöt nopeuttavat muun muassa innovaatioiden kehitystä. Näin ollen nämä avainhenkilöt ovat merkittäviä työyhteisön toimintakyvyn ylläpitämisessä sekä yrityksen tuottavuuden parantamisessa.

Hyödynnän matkalla saamani tiedon suoraan väitöskirjassani sekä siihen liittyvän artikkelin kirjoittamiseen. Tavoitteenani on myös tutustua alan toimijoihin siten, että voin tehdä heidän kanssaan yhteistyötä. Arvioin, että väitöskirjani valmistuu vuoden 2017 aikana.

Hankkeen vastuuhenkilö

Mia Leppälä

Tiedote

Luotettava tyyppi edistää luovuutta

27.12.2015

Tohtoriopiskelija Mia Leppälä esitteli Australian Sydneyn organisaatiotutkimuksen konferenssissa tutkimusta tiedonvälittäjistä. Hän on tutkinut sisäisestä sosiaalisesta mediasta, miten viestintä auttaa parantamaan yhteistyösuhteita ja luomaan uutta tietoa työyhteisöissä. Leppälä tekee organisaatioviestinnän väitöskirjaa Aalto-yliopistoon.

Leppälä osoittaa, että luottamusta rakentavat henkilöt voidaan tunnistaa organisaatioissa. Tämä puolestaan mahdollistaa organisaatioita kehittämään näiden henkilöiden toimintaa.
 
On todettu, että luottamusta rakentavat henkilöt nopeuttavat muun muassa innovaatioiden kehitystä. Näin nämä avainhenkilöt ovat merkittäviä työyhteisön toimintakyvyn ylläpitämisessä ja yrityksen tuottavuuden parantamisessa.

Asia Pacific Researchers in Organization Studies and European Group for Organizational Studies järjestettiin Sydneyssä 9.–11. joulukuuta 2015. Työsuojelurahasto tuki matkastipendillä Leppälän osallistumista.
 
Leppälä kertoo saaneensa konferenssista rakentavaa palautetta tutkimuksensa kehittämiseen. Samalla hän tutustui oman aiheensa tutkijoihin, joiden kanssa jatkaa yhteistyötä.

Toimittaja
Hannu Kaskinen

Aineisto

Tiivistelmä Luottamus sisäisessä sosiaalisessa mediassa: tiedonvälittäjien rooli Avaa

Tilaisuuden verkkosivut

http://www.apros.org/