Unexpected Encounters – Senses and Touching in Services and Care. Encounters15 – 4th Encounters Conference 17.-19.3.2015, Porvoo

Hanketiedot

Hankenumero
114405

Hakija
Laurea-ammattikorkeakoulu

Toteuttaja
Laurea-ammattikorkeakoulu

Lisätietoja
Tarja Kantola
tarja.kantola@laurea.fi

Toteutusaika
2.9.2014 - 1.6.2015

Työsuojelurahaston päätös
18.11.2014
4 000 euroa

Kokonaiskustannukset
73 769 euroa

Tulokset valmistuneet
1.6.2015

Tiivistelmä

Encounters15 –konferenssi toteutetaan Porvoossa neljättä kertaa. Konferenssin keskeisenä teemana on arkeen kiinnittyvä ‘katu-uskottava’ palvelumuotoilu, joka pohjaa ihmisen ymmärtämiseen kokonaisvaltaisesti palvelun ja hoidon lähtökohtana.

Tavoitteena on, että monitieteisessä, monialaisessa ja moniäänisessä konferenssissa kohtaavat niin tieteen ja taiteen kuin käytännön kehittäjienkin äänet ja että konferenssi rakentuu oppimisfoorumiksi sen suunnitteluvaiheesta alkaen. Konferenssi pyrkii luomaan oppimisfoorumin, joka tuo tuoreita näkemyksiä
palvelumuotoiluun.

Koordinoijana on Laurea-ammattikorkeakoulun Porvoo kampus, joka toteuttaa konferenssin yhdessä toisen kampuksella toimivan ammattikorkeakoulun, HAAGA-HELIA kanssa. Suunnittelussa ja toteutuksessa on keskeisesti mukana myös Porvoon kaupunki ja muita alueen toimijoita. Porvoossa tapahtuva kehittäminen kulkeutuu monin tavoin myös konferenssin ohjelmaan.

Hankkeen vastuuhenkilö

Tarja Kantola

Tiedote

Tähtäimessä tuore palvelumuotoilu

1.6.2015

Neljäs kansainvälinen Encounters-konferenssi järjestettiin Porvoossa 17.–19. maaliskuuta 2015. Teemana oli arkeen kiinnittyvä katu-uskottava palvelumuotoilu. Tämä tarkoittaa ihmisen ymmärtämistä palvelun ja hoidon lähtökohtana. Työsuojelurahasto rahoitti tapahtuman järjestelyjä.

Monitieteisessä, -alaisessa ja -äänisessä konferenssissa tavoiteltiin niin tieteen ja taiteen kuin käytännön kehittäjien kohtaamista. Konferenssista rakennettiin suunnitteluvaiheesta alkaen oppimispaikkaa, joka toisi tuoreita näkemyksiä palvelumuotoiluun.

Koordinoijana toimi Laurea-ammattikorkeakoulu, jota avusti Haaga-Helian ammattikorkeakoulu. Molemmat toimivat Porvoo-kampuksella.
 
Konferenssin pääpuhujat tulivat Suomen lisäksi Ruotsista, Saksasta ja Isosta-Britanniasta. Osallistujia saapui 70. Edellä mainittujen lisäksi edustettuina olivat Baskimaa, Espanja, Hollanti, Venäjä ja Viro. Konferenssiesityksiä oli 31, ja ne valottivat monipuolisesti teemaa.

Tiedettä lehdessä ja YouTubessa
 
Konferenssia markkinoitiin aiempien konferenssien osallistujille sähköpostilla, internetsivuilla ja etenkin sosiaalisessa mediassa (Facebook, Twitter ja LinkedIn).

Konferenssin tieteellisenä artikkelijulkaisuna järjestäjät toimittivat ISJ – Interdisciplinary Studies Journal (Vol. 4 No 1, 2015) -julkaisun. Konferenssijulkaisuna tuotettiin myös YouTube-videotaltiointi.

Konferenssin anti on hyödynnettävissä konferenssisivustolla (www.encounters15.org).

Tulevaa Encounters18 -konferenssia 13.–15.3.2018 markkinoidaan sosiaalisessa mediassa ja Encounters15 -konferenssijulkaisussa.

Uusi tapahtuma Porvooseen
 
Porvoon kaupunki toimi Encounters18 -konferenssin keskeisenä kumppanina. Konferenssiaikana syntyi idea Sykettä elämään -hyvinvointitapahtuman toteuttamisesta Porvoo-kampuksella. Tapahtuma toteutettiin marraskuussa 2015.
 
Ideasta tullee säännöllinen alueen asukkaiden omaehtoista terveyden edistämistä tukeva tapahtuma. Tapahtumaa toteuttavat Laurea- ja Haaga-Helia ammattikorkeakoulut, Porvoon kaupunki, alueen hyvinvointiyrittäjät ja kolmas sektori.

Toimittaja
Hannu Kaskinen

Aineisto

Julkaisut ISJ- Interdisciplinary Studies Journal. Special Issue on Encounters15 Conference. Unexpected Encounters – Senses and Touching in Services and Care. ISJ Vol. 4 No 1, 2015. Laurea University of Applied Sciences, Vantaa. ISSN 1799-2710. https://www.laurea.fi/dokumentit/Documents/ISJ%20Vol%204%20No%201.pdf Avaa