Ajankohtaista

Alla listattuna Työsuojelurahaston toimintaan liittyvää ajankohtaista. Vanhemmat löytyvät Ajankohtaista-arkistosta.

Työsuojelurahaston rahoittamien hankkeiden tiedotteet löytyvät: Tiedotteet-osiosta.

 • Stipendihakemuksia saapui 46 kappaletta

  17.05.2019

  Työsuojelurahaston 15.5.2019 päättyneelle hakukierrokselle saapui 46 stipendihakemusta: väitöskirjastipendejä 9, matkastipendejä 22, post doc -stipendejä 8 ja muita stipendejä 7. Haettu summa on yhteensä lähes 570 000 euroa.

 • Tutkimus tutuksi -juhlatapaamisen 9.5.2019 aineistot julkaistu netissä

  09.05.2019

  Työsuojelurahasto palkitsi 40-vuotisjuhlavuotensa kunniaksi tunnustusstipendillä kolme ajankohtaista hanketta Tutkimus tutuksi -juhlatapaamisessa 9.5.2019. Tunnustuksen saajat olivat Jyväskylän yliopiston tutkimushanke Ikääntyneiden työurat – työssä jatkaminen ja eläkkeellä työskentely (JATKIS), Satakunnan sairaanhoitopiirin kehittämishanke Kognitiivisen ergonomian parantaminen hoitotyössä ja Tessa Horilan väitöstutkimus Vuorovaikutusosaamisen yhteisyys työelämän tiimeissä.

 • Työsuojelurahasto palkitsee ajankohtaisia hankkeita – Pidempiä työuria, aivoergonomiaa ja yhteistä vuorovaikutusosaamista

  09.05.2019

  Työsuojelurahasto palkitsee 40-vuotisjuhlavuotensa kunniaksi tunnustusstipendillä kolme ajankohtaista hanketta. Palkitut hankkeet ovat kehittäneet suomalaista työelämää tuottamalla uutta ja merkittävää tietoa sekä hyviä käytäntöjä. Kannustaako eläkeuudistus pidempiin työuriin? Miten hoitotyön aivokuorma saadaan kuriin? Onko tiimin vuorovaikutuksen aina oltava rationaalista? Tunnustusstipendit jaetaan ja hankkeet esitellään Tutkimus tutuksi -juhlatapaamisessa 9. toukokuuta 2019.

 • Raportointi, asiointi ja hakeminen Työsuojelurahaston uudessa järjestelmässä

  23.04.2019

  Työsuojelurahasto on uudistanut toiminnanohjausjärjestelmänsä. Kaikki rahaston rahoittamat hankkeet raportoivat ja asioivat uudessa järjestelmässä,oma.tsr.fi.  

 • Stipendien rahoitushaku on avattu – hakuaika päättyy 15.5.2019 klo 16

  23.04.2019

  Työsuojelurahaston stipendien rahoitushaku on avattu. Käynnistä hakemus rahaston uudessa hakujärjestelmässä, https://oma.tsr.fi.  Jos sinulla ei ole vielä uusia pysyviä käyttäjätunnuksia, luo tunnukset kirjautumalla omilla pankkitunnuksilla osoitteessa https://oma.tsr.fi.  

 • Aivoergonomiaa, vuorovaikutusta ja pidempiä työuria – kutsu Juhla tutkimus tutuksi -tapaamiseen 9.5.2019

  12.04.2019

  Työsuojelurahaston roolia työelämän tutkimuksen ja kehittämisen sekä työelämätutkijoiden pätevöitymisen ja kansainvälisen toiminnan tukemisen alueella juhlitaan tieteellisissä merkeissä. Tule juomaan juhlakakkukahvit ja kuulemaan, miten työpaikalla on kehitetty aivoergonomiaa ja sujuvoitettu työn tekemistä. Millaista on yhteinen vuorovaikutusosaaminen työelämän tiimeissä? Miten vuonna 2017 voimaan tullut eläkeuudistus on vaikuttanut työntekijän aikomuksiin jatkaa työssä? Muun muassa näistä aiheista kerrotaan Työsuojelurahaston Juhla tutkimus tutuksi -tapaamisessa torstaina 9.5.2019 Musiikkitalon ravintolassa.  

 • Tietoa Työsuojelurahaston järjestelmäuudistuksesta

  01.04.2019

  Työsuojelurahaston vanha toiminnanohjausjärjestelmä poistuu käytöstä ja kaikki ennen syksyä 2018 rahoituspäätöksen saaneet hankkeet siirretään uuteen järjestelmään. Vanhan järjestelmän tunnukset poistuvat käytöstä.

 • Tutkimus tutuksi -tapaamisen 21.3.2019 aineisto julkaistu netissä

  21.03.2019

  Työpaikoilla monet ihmiset joutuvat kokemaan tai ainakin todistamaan vihapuhetta ja epäasiallista käytöstä. Epäasiallisen käytöksen kohteeksi voi joutua niin työyhteisön sisällä kuin asiakkaan, median tai muiden sidosryhmien toimesta. Miten vihapuhetta ja epäasiallista käytöstä voidaan ehkäistä työpaikoilla ja miten sen kohteeksi joutunutta työntekijää voidaan tukea? Mitkä ovat ne keinot, joilla ongelmaan voidaan tarttua? Muun muassa näistä asioista puhuttiin Työsuojelurahaston Tutkimus tutuksi -tapaamisessa torstaina 21.3.2019.

 • Työkaluja vihapuheen ja epäasiallisen käytöksen kohtaamiseen työpaikalla

  21.03.2019

  Vihapuhe on some-ajan vitsaus, jota yhä useammat joutuvat kohtaamaan työssään.  Työyhteisön sisälläkin voi joutua häirinnän ja kiusaamisen kohteeksi. Työsuojelurahaston tukemissa hankkeissa on tuotettu oppimis- ja koulutusmateriaaleja ongelmista selviämisen avuksi.  Niistä kerrotaan Tutkimus tutuksi -tapaamisessa 21. maaliskuuta. Tilaisuudessa kuullaan myös, miten Suomen toiseksi suurin työnantaja HUS tarttuu epäasialliseen käytökseen.

 • Verohallinnon verkkoseminaari freelancereille, taiteilijoille ja apurahansaajille 28.3. klo 13.00

  07.03.2019

  Verohallinto järjestää taiteilijoille, freelancereille ja apurahansaajille suunnatun verkkoseminaarin 28.3. klo 13-15.30. Tilaisuudessa kerrotaan mitä tulonhankkimiskuluja ja matkakuluja voi vähentää verotuksessa ja miten kulut ilmoitetaan OmaVerossa. Verohallinnon asiantuntijat vastaavat lähetyksen aikana kysymyksiin chatissä.