Aivoergonomiaa, vuorovaikutusta ja pidempiä työuria – kutsu Juhla tutkimus tutuksi -tapaamiseen 9.5.2019

Työsuojelurahaston roolia työelämän tutkimuksen ja kehittämisen sekä työelämätutkijoiden pätevöitymisen ja kansainvälisen toiminnan tukemisen alueella juhlitaan tieteellisissä merkeissä. Tule juomaan juhlakakkukahvit ja kuulemaan, miten työpaikalla on kehitetty aivoergonomiaa ja sujuvoitettu työn tekemistä. Millaista on yhteinen vuorovaikutusosaaminen työelämän tiimeissä? Miten vuonna 2017 voimaan tullut eläkeuudistus on vaikuttanut työntekijän aikomuksiin jatkaa työssä? Muun muassa näistä aiheista kerrotaan Työsuojelurahaston Juhla tutkimus tutuksi -tapaamisessa torstaina 9.5.2019 Musiikkitalon ravintolassa.  

Juhla tutkimus tutuksi -tapaamisessa 9.5. palkitaan tunnustusstipendillä tutkimus-, kehittämisavustus- ja väitöskirjahanke. Palkituissa hankkeissa on tartuttu ajankohtaiseen aiheeseen ja tuotettu uutta ja merkittävää tietoa sekä hyviä käytäntöjä työelämän kehittämiskohteisiin. Tunnustusstipendit jakaa Työsuojelurahaston hallituksen puheenjohtaja Juha Antila. Tunnustusstipendit jaetaan Työsuojelurahaston 40-vuotisjuhlavuonna.

 

Tunnustusstipendien jakamisen jälkeen hanke-esittelyjen yhteydessä kerrotaan tarkemmin, missä määrin eläkeuudistuksen tuomista muutoksista tiedetään työpaikalla ja onko eläkeuudistuksella ollut vaikutusta työntekijän aikomuksiin jatkaa työssä. Puheenvuorossa kerrotaan hankkeessa kehitetystä eläkeuudistuksen työkalusta, jolla tuetaan ikääntyvien työntekijöiden eläkeaikaista työskentelyä. Tilaisuudessa esitellään, millaisin keinoin työpaikalla on kehitetty aivoergonomiaa, mitä hyötyä hankkeesta on ollut työyhteisölle ja miten henkilöstö on saatu sitoutetuksi hankkeeseen. Tilaisuudessa kuullaan myös yhteisestä vuorovaikutusosaamista työelämän tiimeissä.

Tilaisuuden lopussa tunnustusstipendillä palkittujen hankkeiden vastuuhenkilöt ja Työsuojelurahaston hallituksen puheenjohtaja Juha Antila osallistuvat paneelikeskusteluun, jossa panelistit kommentoivat, miten Työsuojelurahasto tukee työelämän kehittämistä. Panelistit kertovat myös, millaista on asioida rahaston kanssa hakemusvaiheesta hankkeen päättämiseen asti.  Työsuojelurahaston tutkimusasiantuntija Mikael Saarinen vetää paneelikeskustelua. Yleisöllä on mahdollisuus esittää kysymyksiä panelisteille.  

Ilmoittautumiset tilaisuuteen viimeistään torstaihin 2.5.2019 mennessä. Ilmoittauduthan ajoissa, sillä turvallisuussyistä voimme ottaa tilaisuuteen enintään 80 osallistujaa. Mikäli et pääse tilaisuuteen, välitäthän tiedon muille asiasta kiinnostuneille.

Juhlakakkukahvit ovat tarjolla klo 8.30 alkaen.

Esitystä voi seurata suorana lähetyksenä ilman kirjautumista internetin kautta osoitteessa https://websteri.fi/tsr . Tutkimus tutuksi -tapaamisen editoitu tallenne julkaistaan Youtubessa ja Työsuojelurahaston nettisivuilla.

Viestintä: Päivi-Maria Isokääntä, viestintäasiantuntija, Työsuojelurahasto, puh. 050 593 3475, paivi-maria.isokaanta@tsr.fi