Kaikkea ei tutkimushankkeessa tarvitse tehdä itse – asiantuntijaosaamista voi myös hankkia ulkopuolelta
Tule kuulemaan, miten Työsuojelurahaston tukemissa tutkimushankkeissa on hyödynnetty ulkopuolisten asiantuntijoiden osaamista ja millaista on toimia ostopalvelukehittäjänä tällaisessa yhteishankkeessa. Millaisten tutkimushankkeiden interventioissa kannattaa hyödyntää ulkopuolisten asiantuntijoiden osaamista ja mitä hyötyä siitä on? Työsuojelurahasto järjestää tilaisuuden keskiviikkona 6.4. Musiikkitalon Terassilämpiössä. Tilaisuuteen voi osallistua paikan päällä tai sitä voi katsoa streamattuna Työsuojelurahaston Youtube-kanavan kautta.
Dosentti, yliopistotutkija Sirpa Syvänen Tampereen yliopiston Työelämän tutkimuskeskuksesta kertoo, millaista on ohjata kehittämistyötä kehittämishankkeissa verrattuna tutkijan roolissa toteutettaviin tutkimushankkeisiin. Syvänen on toiminut useissa kehittämis- ja tutkimushankkeissa sekä (toiminta)tutkijana että ulkopuolisena asiantuntijana kehittämistyön ohjaajan / työyhteisöjen kehittäjän rooleissa. Syvänen kuvaa omakohtaisia kokemuksia siitä, millaisia eroja ja yhtäläisyyksiä näiden roolien välillä on ja millaisia rooliristiriitoja niihin liittyy.
Tutkimuspäällikkö Heini Ikävalko Aalto-yliopistosta kertoo esimerkkien kera, millaista on työskennellä tutkijana hankkeessa, jossa on mukana ulkopuolinen kehittäjä ja onko hankkeen sujuvuuden kannalta parempi, että kehittäjänä on ulkopuolinen taho? Ikävalko on ollut tutkijana mm. TUNTO2 ja TUNTO-hankkeissa, joissa ulkopuolisena kehittäjänä on toiminut Emergy Oy. Ikävalko ottaa myös kantaa siihen, voiko tutkija tehdä tutkimusta samalla kun itse toimii kehittäjän roolissa.
Emergy Oy:n Jarkko Rantanen ja Ira Leppänen kommentoivat, millaista on olla ostopalvelukehittäjän roolissa tutkimushankkeissa ja miten tutkimuksen kohdeorganisaatioissa on otettu vastaan ulkopuoliset asiantuntijat.
Tilaisuuden juontaa Työsuojelurahaston tutkimusasiantuntija Mikael Saarinen.
Paikka ja aika: Keskiviikkona 6.4. Musiikkitalon Terassilämpiössä järjestettävä tilaisuus alkaa klo 9.30–10 aamupalalla, jonka jälkeen noin klo 10–12 on esitysten ja kysymysten vuoro. Klo 12–13 tarjotaan lounas. Ilmoittautumisen yhteydessä mainitsethan ruoka-allergiat.
Tilaisuus järjestetään terveysturvallisesti ja järjestelyissä noudatetaan viranomaisten antamia sen hetkisiä suosituksia.
Ilmoittautumiset tilaisuuteen viimeistään 23.3. mennessä osoitteeseen https://ssl.eventilla.com/6_4_2022_tilaisuus. Ilmoittauduthan ajoissa, sillä paikkoja Musiikkitalon Terassilämpiössä järjestettävään tilaisuuteen on 40 henkilölle. Valitse lipputyyppi Osallistun Musiikkitalolla 6.4. järjestettävään tilaisuuteen, mikäli haluat osallistua tilaisuuteen paikanpäälle. Muistathan perua osallistumisesi, mikäli et pääse tilaisuuteen. Näin annat paikan jonossa olevalle.
Tilaisuutta voi seurata suorana lähetyksenä ilman kirjautumista osoitteessa www.youtube.com/tyosuojelurahasto. Muistathan ilmoittautua tilaisuuteen, mikäli seuraat tilaisuutta streamattuna. Valitse lipputyyppi Seuraan tilaisuutta streamattuna lähetyksenä.
Tilaisuuden editoitu tallenne julkaistaan Youtubessa ja Työsuojelurahaston nettisivuilla.