Tutkimuksen teemahaun kuvituskuvassa musta käsi, jossa lukee kriisi, lytistää tölkkiä, jossa lukee työpaikka. Tölkistä purskahtaa ratkaisu.

Tutkimuksen teemahaku lähestyy – tulossa webinaari teemahausta

Työsuojelurahasto avaa 5.12.2022 ylimääräisen tutkimuksen teemahaun “Kun työpaikkaa kohtaa poikkeuksellinen ulkoinen kriisi”. Hakuaika päättyy 13.1.2023 klo 15.

Teemahaun keskeinen tavoite on tuottaa tutkimuksen keinoin sellaista tietoa, jota voidaan nopeasti hyödyntää työelämässä tulevien kriisien ja poikkeusolojen aikana. Tutkimusten on tarjottava konkreettisia, työpaikoilla toteuttamiskelpoisia toimenpidesuosituksia. Nämä suositukset voivat olla toimialatasoisia tai kohdistua laajemmin suomalaiseen työelämään sekä sen rakenteisiin ja toimijoihin.

Työsuojelurahasto ei rajoita tutkimusaiheita, kunhan ne pysyvät teeman puitteissa. Tutkimuksen on perustuttava määräaikarajoituksen takia rajattuun empiiriseen tutkimusaineistoon, joka voidaan kerätä myös hankkeen aikana. Huomioithan, että rahoitettujen hankkeiden on valmistuttava niin sisällön raportoinnin kuin talouden osalta 1.8.2024 mennessä. Työsuojelurahasto ei myönnä lisäaikaa hankkeille.

Rahoitusta voivat hakea yksityiset ja julkiset kirjanpitovelvolliset organisaatiot, jotka maksavat työtapaturma- ja ammattitautivakuutusta.

Webinaari teemahausta

Työsuojelurahasto järjestää ylimääräisestä tutkimuksen teemahausta webinaarin 2.11. klo 10-10.30. Webinaarissa kerrotaan lisää ja vastataan teemahakua koskeviin kysymyksiin. Kutsu webinaariin lähetetään lähiaikoina. Laita webinaarin ajankohta ylös kalenteriisi.

Lue lisää tutkimuksen teemahausta.