Tutkimus tutuksi -tapaamisen 1.2.2018 aineisto julkaistu nettisivuilla

Millaisia mielenterveystaitoja työelämässä tarvitaan ja miten omasta mielenterveydestä voi pitää huolta? Muun muassa näihin asioihin ja kysymyksiin perehdyttiin Työsuojelurahaston Tutkimus tutuksi -tapaamisessa torstaina 1.2.2018.

Tutkimus tutuksi -tapaamisessa Suomen Mielenterveysseuran projektikoordinaattori Johannes Parkkonen esitteli työelämän mielenterveyden ensiapukoulutus -hanketta, jossa on kehitetty työelämään soveltuva koko maan kattava, mielenterveyttä edistävä sekä mielenterveyden ongelmia ehkäisevä koulutuskokonaisuus. Parkkonen kertoi työelämän mielenterveyden ensiapukoulutuksesta, millaisia välineitä se tarjoaa työpaikoille ja millaisin keinoin mielenterveyttä voi edistää työelämässä.

Työelämän mielenterveyden ensiapukoulutusta työpaikkojen näkökulmasta kehittämässä ollut Redlynxin Salla Reinikainen kertoi koulutuspilotin aikana saaduista kokemuksista.

Elinkeinoelämän keskusliiton asiantuntijalääkäri Jan Schugk puhui mielenterveysongelmien yleisyydestä ja vaikutuksista työelämässä ja millä keinoin työterveyshuolto ennaltaehkäisee ja hoitaa mielenterveysongelmia.

Psykologi Tony Dunderfelt alusta omasta ja kehittämänsä Mielen hyvinvointi treenien (MHTT) näkökulmasta työelämän mielenterveystaidoista ja kertoi, miten mielenterveyteen voi työpaikalla vaikuttaa jopa yksinkertaisilla konsteilla.

Alustuksia seurasi paneelikeskustelu, jossa pohdittiin, millaisia mielenterveystaitoja työelämässä tarvitaan ja miten omasta mielenterveydestä voi pitää huolta. Paneelikeskustelua veti Työsuojelurahaston tutkimusasiantuntija Mikael Saarinen.

Aineistot:

Tutkimus tutuksi -tapaamisen tallenne

Video: Työelämän mielenterveystaidot

Tiedote: Ensiapua työelämän mielenterveyteen

Esitysaineistot:

Johannes Parkkonen

Salla Reinikainen

Jan Schugk

Tony Dunderfelt