Tutkimus tutuksi -tapaamisen 24.5. aineisto julkaistu rahaston nettisivuilla

Millainen on hyvä työntekijä? Millaisia hyveitä ja ominaisuuksia työntekijöiltä tarvitaan nyt ja tulevaisuudessa Muun muassa näistä asioista keskusteltiin Työsuojelurahaston Tutkimus tutuksi -tapaamisessa torstaina 24.5. klo 9-10.30.

Tutkimus tutuksi -tapaamisessa tutkija Mervi Ruokolainen esitteli Tampereen yliopiston tutkimushankkeen ”Kohtaavatko työntekijöiden ja lähiesimiesten näkemykset hyvästä työntekijästä? ” keskeisiä tuloksia.  Tutkimuksen kohderyhmänä oli sosiaalialan työntekijät. Tutkimuksessa selvitettiin, millaisia ominaisuuksia hyvään ja arvostettavaan työntekijään ihmissuhdetyössä liitetään. Lisäksi tutkimuksessa selvitettiin, kuinka yhteneväisiä työntekijöiden ja lähiesimiesten arviot hyveistä ja odotuksista ovat.

Tutkimushankkeen keskeisten tulosten esittelyn jälkeen SAK:n kehittämispäällikkö Juha Antila kertoi työntekijäpuolen näkökulmasta, millainen on hyvä työntekijä.  Elinkeinoelämän näkemyksiä hyvästä työntekijästä kommentoi EVAn johtaja Matti Apunen.

Esitykset:

Mervi Ruokolainen

Matti Apunen

Video:

Hyvä työntekijä

Kesto: 3:11

Tilaisuuden tallenne

Hanke: 115375: Kohtaavatko työntekijöiden ja lähiesimiesten näkemykset hyvästä työntekijästä? Monimenetelmällinen tutkimus hyveistä ja odotuksista vaativassa ihmissuhdetyössä.