Tutkimus tutuksi -tapaamisen 22.3. aineisto julkaistu rahaston nettisivuilla

Miten mindfulnessia voidaan hyödyntää työelämässä, millaisia vaikutuksia sillä on ja kenelle siitä on hyötyä? Muun muassa näistä asioista keskusteltiin Työsuojelurahaston Tutkimus tutuksi -tapaamisessa torstaina 22.3.

Mindfulness-ohjaaja ja johdon ja työyhteisöjen valmentaja Antti-Juhani Wihuri kertoi käytännön kokemuksista mindfulnessin hyödyntämisestä työelämässä, millaisia vaikutuksia sillä on saatu aikaan ja ketkä hyötyvät mindfulnessista. Wihuri ohjasi myös lyhyen mindfulness-harjoituksen.

Tutkija Mira Karjalainen kertoi, millaisia tietoisuustaitoon liittyviä tarpeita ja menetelmiä työpaikoilla on olemassa ja millaisia vaikutuksia tietoisuustaitojen harjoittamisella on ollut työntekijöihin. Karjalainen kommentoi myös, onko mindfulness toimiva menetelmä kohdata erilaisia työelämän haasteita. Karjalaisen soveltavassa seurantatutkimuksessa syntyy tietoa mindfulness-käytännöistä suomalaisissa yrityksissä.

Tutkija Ilmari Kortelainen kertoi esityksessään, millaisia merkityksiä mindfulness saa työelämässä. Kortelainen esitteli myös mindfulness-ohjaajien käsityksistä mindfulnessin hyödyistä työelämässä. Kortelainen on tutkinut kehollisuuteen perustuvia työelämän valmennusmenetelmiä teknologia-alalla.

Paneelikeskustelussa paneudutaan mindfulnessin määritelmiin, hyötyihin ja vaikutuksiin. Paneelikeskustelu veti Työsuojelurahaston tutkimusasiantuntija Mikael Saarinen.  

Video: Mindfulness työelämässä

Kesto: 2:47

Esitykset:

Antti-Juhani Wihuri

Mira Karjalainen

Ilmari Kortelainen

Tilaisuuden tallenne

Hankkeet:

116011. Mira Karjalainen. Muu stipendi. Mindfulness ja muuttuvat työn rajat vaativassa asiantuntijatyössä. Soveltava seurantatutkimus.

115276. Ilmari Kortelainen. Muu stipendi. Läsnäolon taito ja työelämän hallinta. Mindfulness-perustaisten menetelmien valmentaminen ja ’affektiiviset sijoitukset’ teknologiayrityksissä

117257. Ilmari Kortelainen. Post doc -stipendi. Läsnäolon kokemus työpaikalla – Mindfulness-menetelmien ruumiilliset merkitykset teknologia-alalla.